[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

En ny avanceret skæreskive og tung borehammer. Det prøvede Beredskabsstyrelsens tunge eftersøgnings- og redningshold for første gang at anvende under et øvelsesforløb i slutningen af uge 40 hos Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole i Tinglev.Udstyret kan bl.a. skære igennem beton, jern og sten. Det kan f.eks. bruges, hvis DEMA-USAR bliver sendt ud til et område, hvor mennesker ligger skjult under murbrokker efter et jordskælv. I fagtermer hedder værktøjet ”cut and breaker”  og ”87 punds breaker”.

Øvelsesforløb over flere dage
DEMA-USAR var samlet til øvelsesforløbet i Tinglev for at teste, om det havde bibeholdt den høje standard, siden DEMA-USAR blev FN-certificeret som et tungt eftersøgnings- og redningshold i Belgien i maj 2010.

Hele øvelsesforløbet strakte sig over flere dage og omfattede et seminar i stabsledelse, en workshop og en 48-timers øvelse. Scenariet for øvelsen var et jordskælv, som krævede indsats på tværs af en landegrænse.

Sektionsleder i Internationalt Beredskab, Jan G. Olsen, var med til at planlægge øvelsesforløbet. Han er godt tilfreds med resulatet: 

- Vi har de rigtige folk og det rigtige udstyr. Vi har set, at man på manuelt niveau har bibeholdt standarden fra Belgien. Det er meget tilfredsstillende. 

I alt indgik over 140 personer fra DFI Øst, DFI Vest og fastansatte fra Beredskabsstyrelsen i øvelsesforløbet, hvoraf 82 personer deltog i selve øvelsen.