[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Efter anmodning fra FN’s Fødevareprogram, World Food Programme (WFP), leverede Beredskabsstyrelsen sammen med nordiske partnere i august i år et lejrmodul og kontorfaciliteter med plads til 15 FN-medarbejdere til Etiopien. 

Lejren, som er placeret i den lille by Dolo Ado på grænsen til Somalia og tæt ved Kenya, har siden tjent som WFP’s hovedkvarter i indsatsen for at organisere nødhjælpsarbejdet i regionen og samtidig hjælpe den store flygtningestrøm, der hver dag ankommer til Dolo Ado.


Missionen forlænges til midten af januar

Beredskabsstyrelsen har siden etableringen haft 1-2 medarbejdere i lejren, først som en del af opstillingsholdet, siden for at varetage lejrens drift. Som udgangspunkt var det forventet, at missionen i Etiopien ville vare i tre måneder.

For at få mere tid til at oplære lokalt personale har WFP nu anmodet om assistance i form af to tekniske medarbejdere fra henholdsvis Danmark og Sverige. Det drejer sig om medarbejdere med elektriker- it- og vvs-kvalifikationer, som frem til midten af januar 2012 skal varetage driftsfunktioner i lejren og samtidig medvirke til at oplære de lokale medarbejdere, der derefter skal overtage driften.


Baggrund

Landene på Afrikas Horn, Etiopien, Eritrea, Somalia og Djibouti, er ramt af en af de værste tørkeperioder siden 1950. Det har skabt en situation, hvor mere end 13 millioner mennesker ifølge FN har behov for fødevarehjælp. Mere end 2.000 somaliske flygtninge ankommer hver dag til Dolo Ado.

Beredskabsstyrelsens indsats i Etiopien sker inden for rammerne af IHP-samarbejdet (International Humanitarian Partnership), og det danske bidrag til FN finansieres af Udenrigsministeriet.