[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen har indkaldt ekstra mandskab i tilfælde af, at hovedstadsområdet, Østsjælland, Møn, Lolland og Falster skulle blive ramt af endnu et skybrud. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut er der risiko for dette søndag eftermiddag og aften.

Yderligere mandskab flyttes i løbet af middagstimerne til Sjælland fra Beredskabsstyrelsens afdeling i Thisted.

Mandskab fra Beredskabsstyrelsens afdelinger i Herning og Haderslev har siden lørdag aften været indsat i hovedstadsområdet for at pumpe store mængder vand væk fra oversvømmede områder sammen med kollegaer fra afdelingerne i Næstved og Hedehusene.

Pumper vand væk
I alt har mere end 90 mand fra Beredskabsstyrelsens afdelinger pumpet vand væk natten til søndag og søndag formiddag. Arbejdsopgaverne bliver koordineret med alarmcentralen i København og Københavns Brandvæsen.

Pumpeopgaverne ved Københavns Politigård, Rigshospitalet, Vagtelvej, Amerika Plads og Bispeengbuen er nu løst. Til gengæld lænser Beredskabsstyrelsen fortsat vand væk følgende steder:
 

  • Lyngbyvej ved Ryvangens S-station: Vand på kørebane cirka 500 m og en gennemsnitlig vanddybde på cirka 50 cm.
  • Gasværksvej: Transformerstation skal lænses for vand.
  • Brøndbyvester Boulevard: Vand på kørebane.
  • Fuglebakkevej: Vand på kørebane.

 

Undgå vand i kælderen
Husejere, som ønsker at undgå vand i kælderen, kan finde information og nyttige råd på hjemmesiden "www.klimatilpasning.dk".