Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Brandforebyggelse 
 

Børn lærer om brand i 0. og 1. klasse 

”Lær om brand” er et gratis undervisningsmateriale til at lære eleverne i 0. og 1. klasse om ild og brand. Materialet udleveres som udgangspunkt kun til skoler og er tænkt til undervisning i løbet af brandforebyggelsesugen i uge 40.


Læs en kort introduktion til materialet nedenfor og se selve materialet ved at klikke på links i højre kolonne.


Om undervisningsmaterialet

Lær om brand-materialet har udgangspunkt i elevbogen ”Da legehuset brændte”. Eleverne får også opgavehæftet ”Leg og lær med Futte”, hvori de skal sætte "Futte"-klistermærker.


Materialet indeholder et diplom til Børnebrandmand, som eleverne kan få udleveret efter undervisningen (hent diplomet via link i højre kolonne). Dertil kommer en kalenderplakat for skoleåret 2017-2018.


Med til materialet hører også lærervejledningen ”Lærerens bog”. Skolerne opfordres til at anvende tidligere tilsendte forsøgssæt (en forsøgsspand) til lærervejledningens forsøg med materialers brændbarhed. Der fremsendes én forsøgsspand til alle skoler som bestiller skolematerialerne i år. - Links til indhold og billede af forsøgsspanden findes i højre kolonne.


Bestilling af Lær om brand

Omkring sommerferien tilbyder Beredskabsstyrelsen alle landets skoler at bestille Lær om brand-materialet. Materialerne sendes til skolerne ca. 1 - 2 uger før uge 40.


Inspirationsark til redningsberedskaber

Beredskabsstyrelsen har udarbejdet folderen ”Ideer og inspiration til brug i uge 40”, som henvender sig til redningsberedskaberne. Se arket ved at klikke på linket i højre kolonne.


Baggrund

”Lær om brand” er udarbejdet i samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitetsskole og TrygFonden. Materialet understøtter Undervisningsministeriets bekendtgørelse om Fælles Mål.


Sidst opdateret 28-03-2018 - kl. 12:23

Links

Bestil materialer

Bestilling af undervisningsmaterialer til brug i uge 40 åbner primo juni 2018.

Kontakt

Kommune og Borger
kob@brs.dk