Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Brandforebyggelse 
Naturbrand
Klitbrand i Tversted i Nordjylland, 2013. Foto: Kasper Wæhrens. 

Kommunale afbrændingsforbud 

For at forebygge brand i perioder med tørke, eller såfremt et områdes beskaffenhed på anden vis udgør en øget brandrisiko, kan de enkelte kommuner indføre afbrændingsforbud. Det bidrager bl.a. til at forebygge naturbrande, som let kan opstå, hvis vegetationen er tør.


Følgende kommuner har for tiden indført afbrændingsforbud:


  • Ingen afbrændingsforbud er registreret

OBS: I visse tilfælde kan der være udstedt afbrændingsforbud, som endnu ikke ikke er registreret. Tjek derfor hos din egen kommune for at være på den sikre side.


Følg reglerne og brug den sunde fornuft

Hvis din kommune har indført et afbrændingsforbud, kan det udover afbrænding af bål, haveaffald, halm m.v. også omfatte generel brug af åben ild og herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen. Tjek din kommunes hjemmeside for mere information om, hvad afbrændingsforbuddet omfatter.


Selvom der ikke er udstedet afbrændingsforbud, skal man naturligvis altid være forsigtig og bruge sin sunde fornuft. I øvrigt gælder de generelle regler og bestemmelser for afbrænding og brug af åben ild m.v.


Regelgrundlag

Det lovgivningsmæssige grundlag findes i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v., i daglig tale afbrændingsbekendtgørelsen.


Reglerne i afbrændingsbekendtgørelsen har desuden en nær sammenhæng med visse af Miljøministeriets bekendtgørelser. Afbrændingsbekendtgørelsen gælder således for de tilfælde, hvor afbrænding af affald, halm m.v. er tilladt i henhold til miljølovgivningen, og for situationer, der ikke er reguleret i miljøreglerne. Læs mere via linkene i højre kolonne.


Sidst opdateret 13-06-2017 - kl. 13:22

Links


I 2014 førte den tørre sommerperiode til mange naturbrande - læs nyhed fra august 2014:


Kontakt

Kommune og Borger
kob@brs.dk